:))

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
miercuri, mai 7

Tipuri de profi, profesoare...

De Sergiu

Prin scolile romanesti licee, colegii FACULTATI and so on.. se afla mai multe "modele" de profesori...
Si cum ar fii:

- profesorul care impune respect prin tinuta…mereu la costum, cu diplomat
- profesorul care atunci cand nu are chef de ora sau e in incurcatura, incepe sa spuna bancuri si da senzatia elevilor ca le'a facut o imensa favoare si le reproseaza asta 1 an de zile
- profesorul (cel mai adesea profesoara) instabil…azi e vesel, maine umple catalogul de 2…dupa care "puteti pleca acasa dar in liniste sa nu va vada directorul"
- profesorul care ii barfeste mereu pe ceilalti profesori
- misogin
- politician
- care vorbeste mereu cu "dumneavoastra" -
- profesoara frustrata si nemaritata care ii favorizeaza mereu pe baieti…mda…ce sa zic
- profesorul care stie una si veche, iar cand e pus in incurcatura pretinde respect si tacere
- profesorul cool…care sta cocotat pe catedra…aici sunt doua variante:
- profa de engleza-franceza sau alte limbi de la care 90% din elevi nu invata nimic
- profii sau asistentii universitari de la care studentii chiar invata!!!(sau nu) :))
- profesorul care se da cool…si scoate numai glume penibile…la care daca nu razi esti impertinent
- profesorul violent
- profesorul care iti pune 2 si apoi te da afara pentru ca ai fost obraznic (si absenta si 2 ? doar ca esti mult prea tanar si nu poti comenta)
- profesorul in curs de imbogatire, care se plange mereu de salariul sau…si saliveaza dupa meditatii (daca esti pe clasa a 12a stii la ce ma refer)
- profesorul care nu are niciodata pix sau stilou
- era sa uit!!! profesorul betiv!!!

In ce masura influenteaza un profesor comportamentul si viitorul unui elev…este o intrebare ce nu poate primi un raspuns obiectiv.
Cert este faptul ca mentalitatea romanilor impune un respect fara margini fata de profesor si scoala. Parintii isi invata copiii sa fie respectuosi si sa isi ia ca model profesorii. De cate ori nu ati fost nedreptatiti si parintii au trecut cu vederea, doar pentru a nu se pune rau cu cadrul didactic? O fi bine…o fi rau? Daca stau si ma gandesc, pot numara pe degete profesorii
care mi'au castigat respectul pana astazi…si pe alte degete profesorii de care imi amintesc fie cu sila ... la modul "da sa vezi cum era ala de mate"!
Nu este usor sa fii profesor, insa este usor sa iti castigi salariul pretinzand ca esti profesor. In scolile sau liceele de provincie cel putin,
o diploma de profil te aseaza iremediabil la catedra.
Pentru mine, cele mai importante calitati ale unui profesor sunt: coerenta, constanta si cultura generala. In orice ordine…toate sunt obligatorii. AAAA da cred ca si empatia

As putea da' exemple de profesori care s'ar afla in criteriile enumarate mai sus...but who know's ...poate imi citesc si ei blogul (sanse care tind spre -(minus)infint, se aude doamna Mihoc?" si mai trec eu de examene .... prin anul III dak castig la LOTO si imi permit sa platesc shpaga...ca train in Romania si inca spaga are o mare putere de convingere :)

1 comentarii:

Anonim spunea...

ce zici de rovinaru?