:))

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us
luni, mai 5

alegeri..decizii...

De Sergiu

Se spune ca exista cateva sanse mari pe care viata le ofera unui om, e ca si cum ai fi în gara si te urci intr-un tren stiut numai de tine. Bineinteles, nu te urci mereu si cateodata in afara de faptul ca alegi momentul, te mai alege si el pe tine.

Totusi, ce se intampla cand pierzi un astfel de tren? In mare parte tine de diverse perioade ale vietii: pragul adolescentei cu examenele de bacalauareat, cele de la facultate sau prima oferta consistenta dupa incheierea socoltelilor cu bancile scolii si contactul cu viata dura (sau nu) de afara.

Garnitura de tren poate avea mai multe culori si mai multe vagoane, depinde doar de tine ce loc vei alege: oamenii care te vor inconjura si vor da sens existentei tale, ofertele tentante care te vor face sa cumperi bilet numai la buisiness class sau acel partener(a) care taxeaza biletul si odata cu el ar vrea sa te tina în vagon pentru totdeauna.

Toate aceste optiuni presupun curajul alegerii si o anumita doza de nebunie altfel te scufunzi in conformism si te'ntrebi cum ar fi fost daca… sau astepti urmatorul tren, in speranta ca poate va fi un "Rapid" spre fericire.

Oare exista varianta ca trenul pierdut sa nu fie al tau sau pe masura ce trec anii iti dai seama ce ar fi trebuit sa faci si nu ai luat in considerare?

Alegerile presupun o anumita maturitate si hotarare, altfel indeciziile vor deveni singurele certitudini pe care le vei avea de aceea în momentul in care te vei intalni cu ocazia vei sti ca este a ta.

4 comentarii:

Stefanutz spunea...

Se poate intampla in unele cazuri ca un tren pierdut sa deschida o poarta catre un alt tren, mult mai bun, care posibil nici nu se aseamana cu primul. Tu ma cunosti de cativa ani, imi stii o mare parte din istoria vietii mele, poate te prinzi la ce ma refer :)

Sergiu spunea...

@Stefanutz - Da' se poate intampla..dar sansele sunt prea mici...si niciodata nu stii unde "te va duce" trenul 2...:)

Stefanutz spunea...

Pai uita, pe mine m-a dus intr-un loc destul de bun, chiar daca ma mai plang eu din cand in cand din cauza ca is nemultumit eu ca si fire, dar merge din bine in mai bine incet, incet .

Sergiu spunea...

@Stefanutz "dar merge din bine in mai bine incet, incet"

uei ma bucur ptr tine... :>